Onrust over voortbestaan wijkcentrum de Blauwe Tram

Leidschendam – Wijkcentrum De Blauwe Tram te Leidschendam is een actieve wijkvereniging met honderden bezoekers per week en tussen de 1.000 en 2.000 bezoekers per maand. Naar aanleiding van verontruste signalen vanuit dit wijkcentrum maakt de CDA fractie zich zorgen over het voortbestaan van deze wijkvereniging

Het bestaande huurcontract van wijkvereniging De Blauwe Tram loopt per 1 juni 2020 af. Het gerucht gaat dat de gemeente zich terugtrekt als garant stellende partij van de huur van de wijkvereniging. De wijkvereniging per kan geen duurzame verlenging van het huurcontract tot stand brengen en heeft geen alternatieven voorhanden. Het CDA vraagt of de betrokken wethouder gaat proberen dit probleem in samenspraak met de wijkvereniging op te lossen. Als dit niet gebeurt lijkt er weer een publieke voorzieningen in Leidschendam te verdwijnen.

Het CDA vraagt zich af of het college zich ervan bewust is dat de onzekerheid over het voortbestaan en de toekomstmogelijkheden van verschillende collectieve voorzieningen binnen Leidschendam onrust veroorzaakt bij de bevolking van Leidschendam.