Gemeenteraadslid wil wijkcentrum open houden.

GEMEENTERAADSLID WIL WIJKCENTRUM OPEN HOUDEN

GroenLinks-gemeenteraadslid Nathalie van Weers wil voorkomen dat het wijkcentrum De Blauwe Tram, Oude Trambaan, moet sluiten. Zij zegt niet op de hoogte geweest te zijn van het plan om het wijkcentrum te sluiten ten behoeve van de bouw van 14 één kamer appartementen door woningcorporatie Wooninvest, eigenaar van het pand. Het plan werd dinsdag gepresenteerd op een bijeenkomst van de gemeente en Wooninvest.

Van Weers wil in contact komen met omwonenden zodat er een oplossing gevonden kan worden. Indien de wijkvereniging de huur van het pand niet kan betalen, moet daar iets op bedacht worden. Het gemeenteraadslid geeft via facebook aan dat het nooit de bedoeling was wijkcentra te sluiten ten behoeve van flexwoningen; het oorspronkelijke idee van gemeente en Wooninvest. Nadat dat niet mogelijk bleek kwam Wooninvest met het voorstel voor de één kamer appartementen.

Bij de bijeenkomst dinsdag waren geen gemeenteraadsleden. De uitnodiging was maar aan 100 omwonenden verzonden. De idee was om onder het genot van een kopje koffie wat vragen van hen te beantwoorden. Dat mislukte. In de zaal zaten 70 woedende buurtbewoners die niets dan kritiek hadden op het geheel.

Bron: https://vlietnieuws.nl/2023/06/16/